Uutuus InnerMotion® setti

Viime maanantaina lanseerasin uutuuteni InnerMotion® Suvilahdessa. Se on vuosia muhinut jollakin tavalla mieleni sopukoissa. Ja kokeilinkin erilaisia vaihtoehtoja yksin tehtävälle versiolle eMotion Dancesta. Ensin loin eMotion Dance goes Solo, mikä oli myös suhteellisen suosittu. Kiskottelu settejä vedin viime keväänä muutaman, mutta se ei tuntunut saavuttavan yleisöä. Ei sen takia, etteikö osallistujat olisi saaneet hyvää kokemusta siitä, mutta tuo nimi vierastutti ja ehkä kaksi tuntia pelkkää syvältä kumpuavaa venytystä oli liikaa  loppujen lopuksi.

Olkapää murtuma pysäytti työni kevääksi ja kesäksi ja syksyksi ja oli aikaa pohdiskella ja alkaa synnyttää uutta tuotetta. Nimen ja tuotemerkin olin jo keksinyt ja ostanut tavaramerkin, sisältö oli vielä hämärän peitossa, mutta aavistuksena kuitenkin.

Itse liikun kotona ja myös ulkona sään salliessa luonnollisella tavalla ilman jumppaohjeita tai appien ohjelmia ja en käy tiukasti ohjatuilla jumppatunneilla. Tärisen, venyttelen, kiskottelen ja tanssin. Idea siis kumpusi omasta tavasta huoltaa kehoani ja kuntoani. Myös tarve ohjata toisille vähemmän rakenteella, mutta enemmän intuitiivisesti ja antaa enemmän tilaa osallistujan luonnolliselle tavalle liikkua. Mutta ettei sisältö menisi pelkäksi vapaaksi tanssiksi ilman minkäänlaista ohjausta, ei tuntunut omalta. Rakastan nimittäin ohjata ryhmää ja kannatella ja pitää tunnelman ja vireen yllä. Niinpä InnerMotionissa on kevyt ohjaus ja sanoitettu täysin erilailla kuin eMotion Dancessa. InnerMotionissa pysyttelen ohjauksessa täysin kehollisuuden sanallisuudessa, mikä jo sinällään antaa eri kokemuksen ja pureutuu eri tasolle kuin Tunteiden tanssi.

Monille sanat tunteet ja tanssi on liian haasteellinen yhdistelmä uskaltautua mukaan, vaikka haluaisikin tanssia ja liikkua vapaasti ja se on ymmärrettävää. Useat myös rakastavat Tunteiden tanssin sydänlähtöistä tunnelmaa ja avointa tunteiden ilmaisua ja vahvaa yhteyden kokemusta toisiin. Ja onhan se kyllä suoraan sanottuna niin rakkaudellista, että huhhuh.

Itse kymmenen vuotta koluttuani läpi lähes kaiken mahdollisen kehomielitunne metodeissa, jotka jotkut olivat hyvinkin spirituaalisia kun taas toiset eivät lainkaan, halusin myös niin sanotusti palata back to basics ja riisua menetelmän kaikesta henkisyydestä ja niiden termeistä myös. Ei sen takia, että niissä olisi jotain vikaa, ei todellakaan, vaan haluan antaa mahdollisuuden myös ihmisille, joille tämän tyyliset tavat huoltaa kehoa ja mieltä ovat vieraita ja kynnys osallistua on korkea. Koska hyöty on kuitenkin sama. Esim. TRE ( trauma and stress releasing exercises) ja kiskottelu ( kehon luontainen syvävenyminen ja haukottelu refleksi), jotka ovat täysin vapaita kaikesta maagisuudesta yms. ovat yhtä tehokkaita tuomaan hyvinvointia ja eheyttämään sielua ja henkeä ja traumoja kuin sellaiset menetelmät, joissa on avoimesti mukana uushenkisyys.

InnerMotionissa pysytään kehon huollossa, mutta kuitenkin olemme kokonaisuus eikä yhtä osaa voi erottaa toisesta ja kehossa sijaitsee tunteet. InnerMotionissa tietenkin tunteiden ilmaisu on tervetullutta, jos sille on tarvetta ja musiikki tukee sitä ja ääntä saa käyttää vapauttamaan jännityksiä.

InnerMotion on uudenlainen, helppo ja yksinkertainen vapaan ja luonnollisen liikkeen kehomielen huoltomenetelmä. Tunneilla voi unohtaa jännityksen siitä, liikkuuko oikein tai pysyykö rytmissä ja osaako koreografian tai taipuuko hankaliin asentoihin. Täällä saa liikkua juuri omalle keholle parhaalla tavalla. InnerMotionissa liike aktivoidaan kumpuamaan sisältäpäin luonnollisesti. Nivelet saa voitelua, faskiat ja lihakset vetreytyvät, luusto lujittuu, kunto kohenee ja stressi saa kyytiä. Jopa ilon ja rauhan löytyminen saattaa yllättää kehon sopukoista.

Yhdistän erilaisia kehonhuolto harjoituksia vapaaseen liikkeeseen musiikin mukaan, mikä tekee kokemuksesta inspiroivan ja innostavan. InnerMotion on matka kehosi syövereihin ja huoltaa sitä syvältä tasolta ja se on samalla hauskaa ja leikkisää. Musiikkina on sisäänpäin vievää upeaa musiikkia ja välillä myös vauhdikasta poppia, kun kohotetaan kuntoa. Voi venyä, vanua, soljua, kiemurrella, aaltoilla, huokailla, haukotella, hengittää isolla äänellä, hyppiä, ravistella, pomppia, tuntea voimaa jne. Päädymme lopuksi rauhaan. Jokainen kuuntelee omaa jaksamistaan ja voi pitää taukoja ja aloittaa uudelleen. Saa vaikka löhötä koko kaksituntisen, jos haluaa.

 

Osallistujia oli ensimmäisessä setissä kivasti ja palaute oli kannustavaa ja toki tämä kehittyy käytännössä koko ajan. Upea pioneeri porukka antoi minulle myös erilaisia toiveita, kun pyysin ja niiden perusteella voin muokata aina vaan paremmaksi tätä. Tässä jotain, mitä osallistujat sanoivat InnerMotionista; ”Suosittelen, oli ihanan kehoa ja mieltä avaava kokonaisuus.” ”Lihasjumit ja niskan jäykkyys jäi sinne, ei tarvii mennä enää hierojalle.” ”Ehdottamasti mun suosikki. …just sitä, mitä tarvitsen, kehon avauksia sisältä päin omia tarpeita kuunnellen ja liikkuen juuri kuten kehoni sillä hetkellä kaipaa. Nivelten ja selkärangan aktivointi oli jotain käsittämätöntä ja nyt tuntuu siltä ettei kehoni ole koskaan ollut näin hereillä ja aktivoitunut. Kiitos Kirsi ja odotan innolla jatkoa!” ”Tuntui sellaiselta ihanalta sisäiseltä hieronnalta ja jälkeenpäin hyvin pelkistyneen selkiytynyt tila. Kiitos ihanasta InnerMOtionista.”

Olen itse myös innoissani tästä ja tämä on todella matalan kynnyksen vapaan liikkeen kehon ja mielen huoltoa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Kiitollinen olen, että saan tehdä näin luovaa ja hyvää tekevää työtä.