Tre®

Kehon luonnollinen palautumismekanismi


tre-stressinpurku-kirsi-voutilainen

Tre (trauma and stress releasing exercises) on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, joka rentouttaa ja aktivoi stressin ja trauman jännittämiä lihaksia.


Tre koostuu kehoa rasittavista fyysisistä harjoitteista, jotka aikaansaavat kehon neurogeenisen tärinän. Tre on luonnollinen palautumismekanismi, jonka avulla saamme paremman yhteyden kehoomme ja itseemme ja toisiin.

Stressi jää kehoomme, jos emme pääse sitä purkamaan kehollisesti. Kehon luonnollinen rytmi eli pulsaatio, kehon virtaava ja vapautunut sykkiminen vähenee ja organismimme jännittyy ja stressi estää käyttämästä kokonaisvaltaisesti elämän voimaamme. Kehon tärinämekanismi auttaa jatkamaan kehon estynyttä sykkimistä ja palauttaa meidät elinvoimaisiksi.

Menetelmän on kehittänyt tohtori David Berceli, joka on amerikkalainen kansainvälisesti tunnettu stressin -ja traumanhoidon asiantuntija. Tre:tä käytetään maailman kriisialueilla mm. sota ja luonnonkatastrofi alueilla. Kuormittavissa ammateissa työskentelevät ihmiset käyttävät sitä mm. palomiehet, poliisit, sota-alueilla työskentelevät sotilaat ja terapeutit. Sotaveteraanien posttraumaattisen stressin hoitoon sitä on käytetty menestyksekkäästi. Ei tarvitse olla läpikäynyt suurta traumaa, vaan tre on tarkoitettu myös arkipäivän stressin helpottamiseen sekä urheilun rasittamiin lihaksiin palauttavana menetelmänä. Työhyvinvointiin se sopii myös mainiosti.


Tre logo
Kirsi Voutilainen - Emotion Dance - Tre

Seuraavia hyötyjä on raportoitu:


 • vähemmän huolia ja ahdistusta
 • vähemmän traumaperäisen stressin oireitaenemmän energiaa ja kestävyyttä
 • parantunut parisuhde ja vähemmän konflikteja
 • vähemmän työstressiä
 • parantunut uni
 • vähemmän lihas ja selkäkipuja
 • lisääntynyt notkeus
 • parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
 • vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
 • vähemmän vakavasta sairaudesta aiheutunutta ahdistusta
 • vähemmän kroonisen sairauden aiheuttavia haittoja

Tre® sopii lähes kaikilleOn kuitenkin joitain tapauksia, jolloin sitä ei suositella. Näitä ovat mm. sydän -ja verisuonisairaudet, epilepsia, äskettäinen leikkaus, vakavat mielensairaudet, syöpä ja raskaus. Kannattaa neuvotella lääkärin kanssa myös, jos on vakavia liikuntaelin vammoja.

Tre®  prosessi saattaa nostaa pintaan hautautuneita muistoja ja tunteita. On hyvä tiedostaa tämä ja kysyä itseltään, onko valmis siihen mahdollisuuteen myös. Nousevat tuntemukset ovat oman historian ja kokemuksen eheyttämistä. Jokaisen matka on erilainen ja yksilöllinen.

Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja helppoja. Tärinämekanismi on meissä sisäsyntyinen ja harjoituksilla keinotekoisesti herätetään tämä palautumismekanismi, jonka tarkoituksena on viedä kehollisena kokemuksena loppuun kesken jäänyt taistele tai pakene stressivaste.


Yhdistä kehosi ja sielusi


Olen sertifioitu Tre® - ohjaaja ja autan sinua mielelläni yhdistämään kehosi ja sielusi toisiinsa jälleen. Kehotuntemuksen kautta yhteys itseesi ja elämään syvenevät.

Ota yhteyttä minuun yhteystiedot lomakkeen kautta tai suoraan sähköpostiini kirsikanaika@gmail.com jos sinulla on kysyttävää ja saadaksesi hintatiedot ja haluat tulla ohjaukseeni.

”Purettu trauma on jumalten lahja -se on sankarillinen matka, joka kuuluu meille kaikille.” -Peter Levine kirjasta Kun tiikeri herää


Ota yhteyttä!
Image